www.iiiWe.com » امن ترین جا هنگام زلزله

 صفحه شخصی سروش احمدی   
 
نام و نام خانوادگی: سروش احمدی
استان: خوزستان
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  مهندس ناظر سد و نیروگاه
شماره نظام مهندسی:  16-300-01998
تاریخ عضویت:  1388/12/19
 روزنوشت ها    
 

 امن ترین جا هنگام زلزله بخش عمومی

14

دوستان عزیز
خواهش میکنم به علت اهمیت این مطلب تا میتوانیدآنرا به همه بفرستید
Triangle of Life: without listening or reading, simply by looking at these photos, you can learn more than in a thousand words about how to protect yourself…
Real Demonstration of the “Triangle of Life”
اولین ساختمانی که بداخل آن خزیدم ، مدرسه‌ای در شهر مکزیکوسیتی و درجریان زلزله سال 1985 بود همه بچه‌ها در زیر میزهایشان بودند و همگی تا ضخامت استخوان‌هایشان در هم کوبیده شده بودند. آنها می‌توانستند زنده بمانند اگر در کنار میزهایشان و در راهروی بین میزها دراز می‌کشیدند. کاری که انجام داده بودند غیرمعقول و غیرضروری بود و در تعجب بودم که چرا آنها در راهروها نبودند. من آن موقع نمی‌دانستم که به آنها گفته شده‌بود که خود را زیر چیزی پنهان سازند.
به‌سادگی می‌توان دریافت، هنگامی‌که ساختمان‌ها تخریب می‌شوند وزن سقف که بر روی اشیاء و مبلمان فرود می‌آید، آنها را درهم می‌کوبد و فضای خالی‌ای را در کنار آنها ایجاد می‌نماید این فضا همان چیزی است که من به آن مثلث حیات (Triangle Of Life) می‌گویم هر اندازه اشیاء بزرگتر و محکم‌تر باشند کمتر فشرده می‌شوند و هر اندازه کمتر فشرده شوند فضای خالی که احتمال زنده ماندن افرادی را که به آن پناه می‌برند بیشتر می‌شود. یک بار دیگر می‌توانید ساختمان فرو ریخته را در تلویزیون نگاه کنید مثلث‌هایی را که شکل گرفته‌اند را شمارش کنید. آنها در اکثر نقاط وجود دارند و از معمول‌ترین اشکالی هستندکه در داخل آوارها به راحتی می‌توانید مشاهده نمایید.
من کارکنان سازمان آتش‌نشانی شهر (Trujillo تروجیلو(با جمعیتی 750،000 نفری)) را برای چگونه زنده ماندن و محافظت و نجات خانواده‌هایشان در هنگام وقوع زلزله آموزش دادم. رئیس آتش‌نشانی شهر(Trujillo تروجیلو) که خود استاد دانشگاه این شهر هم می‌باشد همواره مرا همراهی می‌کرد و خود گواه حوادث اتفاق افتاده بود. مطلب ذیل گفته او می‌باشد.
"نام من روبرتو روزالس است هنگامیکه 11 ساله بودم در اثر بروز زلزله سال 1972که بیش از 70،000 نفرتلفات داشته است، در داخل ساختمان فروریخته بدام افتادم وآنچه باعث نجاتم گردید مثلث حیاتی بود که در کنار موتورسیکلت برادرم بوجود آمده بود. کلیه دوستانم که در زیر میز یا تخت رفته بودند در زیر آنها له شده و جانشان را از دست داده بودند. من مثال زنده‌ای از (Triangle Of Life) مثلث حیات هستم و دوستانم مثالی از (Duck And Cover) (خمیده و پنهان شده) که همگی جانشان را از دست دادند."










دوشنبه 6 شهریور 1391 ساعت 08:33  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 20:23 دوشنبه 6 شهریور 1391
1
 مائده علیشاهی
بسیار مفید و خوب بود جناب مهندس
ممنونم از شما
هومن باغبان 16:00 سه شنبه 7 شهریور 1391
1
 هومن باغبان
آقای مهندس با تشکر از مطلب مهمی که ارسال کردید اما با توجه به اطلاعاتی که من دارم و تصاویری که شما ارائه فرمودید روش مثلث حیات بیشتر در سازه هایی کاربرد داره که سقف بصورت یک پارچه بریزه . این در صورتیه که در ایران بیشتر سازه ها سقف غیر یکپارچه دارن و در زلزله اخیر آذربایجان می بینیم تقریبا در تمام سازه ها سقف ها بصورت غیر یکپارچه ریخته بود که در این صورت روش پناهگیری زیر میز می تواند بهتر باشد. طبق تحقیقاتی که پژوهشگاه زلزله شناسی انجام داده در ایران امکان زنده ماندن با استفاده از این روش (مثلث حیات) 1به 12000 اعلام شده است .
http://www.iiees.ac.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=784:-12-&catid=67:2008-06-22-06-50-24&Itemid=923
بهنام مکسایی 19:34 سه شنبه 7 شهریور 1391
1
 بهنام مکسایی
سلام ممنون جناب مهندس مفید بود.
اکبر فرح بخش 07:56 چهارشنبه 8 شهریور 1391
1
 اکبر فرح بخش
با تشکر - مطالب مفیدی بود-در استان اصفهان تقریبا بهتر از سایر استان ها تاکید نظام مهندسی بر احداث سقفهای یکپارچه و سبک است در زلزله بم علت خیلی از خرابی ها بلندی ستون و وزن زیاد سقفها بود.
سیدسجاد حسینی 11:07 چهارشنبه 8 شهریور 1391
1
 سیدسجاد حسینی
مرسی آقای مهندس استفاده کردیم مخصوصا اینکه من اهل اهر هستم و دائم داره اینجا پس لرزه میاد
وحیده طباخها 22:53 چهارشنبه 22 شهریور 1391
1
 وحیده طباخها
ضمن تشکر از مهندس احمدی
این مطلب متاسفانه کارایی نداره و طبق کامنت آقای مهندس باغبان به همین صورتی هست که ذکر شده
من مستقیما این مورد رو از دکتر مهدیفر، مدیرگروه آموزش همگانی پژوهشگاه زلزله و مسئول برگذاری مانور سالانه زلزله در ایران، سوال کردم و ایشان مقاله چاپ شده خودشان و مطالب دیگری رو ارسال کردند که میتونم براتون ایمیل کنم

و همین طور برخلاف عکس های آخر روش پناهگیری DCH (drop cover hold زیر سوال نرفته است
بلکه مساله اینه که آیا روش مثلث حیات در بعضی موارد بهتر هست یا خیر

از مسئولین سایت هم میخوام که این اصلاحیه این مطلب رو بگذارند
به دلیل اهمیت حیاتی که این مساله داره و اطلاعات غلط ممکنه ضربه به کسی وارد کنه
سروش احمدی 09:46 شنبه 25 شهریور 1391
0
 سروش احمدی
سلام و عرض ادب خدمت استاد ارجمندم خانم مهندس طباخها و سایر دوستان عزیزم
خانم مهندس، از شما و آقای مهندس باغبان بخاطر توجه و نگاه نقاد به روزنوشت و صرف وقت و حوصله برای تکمیل و تصحیح مطلب، صمیمانه سپاسگذارم.
بنده هم مطیع امر هستم و از نکات و مطالب شما استفاده کردم.
به استحضارتون می رسونم که پایه مطلب روزنوشت هم نتیجه یک سری تحقیقات و تجربیات هست و بنده حقیر هم با توجه به گرایش تحصیلی و دوره های تخصصی مربتط و اندکی تجربیات بدست آمده، اجازه ارائه مطلب را بخودم دادم. لیکن حتماً آنچه شما و آقای مهندس باغبان نقل فرمودین، درسته و امیدوارم که حاصل سخن برای خوانندگان روزنوشت با مطالعه توضیحات شما عزیزان، سودمند باشه.
با توجه به حیاتی بودن موضوع، از مدیریت خواهش می کنم بنا به فرمایش شما، در صورتی که صلاح بدونن، کلاً روزنوشت را حذف کنند تا مبادا باعث شرمندگی بنده بشود.
ارادتمند شما
سروش
رامین بیگ زاده 21:06 یکشنبه 26 شهریور 1391
1
 رامین بیگ زاده
خیلی متشکرم